Cambokoor

AGENDA  2023

Datum             Starttijd          Plaats                                 Gelegenheid

Voorzitter:          Marianne Jacobs-Bouwens   e-mail: mjacobsbouwens@hetnet.nl

Vice-voorzitter:     Ben Hendriksen                  e-mail: benhendriksen@hotmail.com

CAMBO KOOR

Elke woensdagavond is het repetitie van 20.00 tot 22.00 uur in Bellevue, voorafgaand aan een viering is

de (generale) repetitie in de kerk. Het koor staat onder leiding van dirigente Miranda Pieters. Zingen bij een koor vereist de nodige inspanning en concentratie. Maar als je na het repeteren het resultaat hoort, geeft dit zeker een goed gevoel. Het schept een gevoel van saamhorigheid, want samen laat je iets moois horen.

Het koor zingt eenmaal per maand in de kerk bij een themadienst, die goed wordt voorbereid door een enthousiaste tekstgroep, bestaande uit vier koorleden.

Buiten de kerk verzorgen we regelmatig de muzikale omlijsting van diensten in zieken- en verzorgingshuizen.

Ook treedt het koor op bij evenementen, die niet of niet direct met de kerk te maken hebben.

Ieder jaar worden door de activiteitencommissie van het koor diverse activiteiten georganiseerd voor de nodige ontspanning.

Drie Koningen zingen

CONTACTPERSONEN BESTUUR

In 1968 gestart als jongerenkoor in de Chaamse parochie. Omdat de leeftijd van onze koorleden varieert en daardoor niet meer onder de categorie ‘jongeren’ valt, kreeg het koor vanaf 1994 de naam CAMBOKOOR. (Cambo verwijst naar een oudere naam van Chaam)

Het koor bestaat uit een groep van ca. 35 enthousiaste mensen, die allen graag zingen of muziek maken en dat dus ook als hun hobby zien. Het repertoire bestaat uit hedendaagse popliedjes, maar ook klassieke nummers en verder alles wat daar tussen ligt.

Repetitie

Het is handig als je muzieknoten kunt lezen, maar dit hoeft echt niet persé.

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden en kriebelen je stembanden al? Je bent van harte welkom, zowel dames, heren maar ook bandleden.

Optreden

Ontspanning

Op 6 januari trekken de leden van het Cambokoor in groepjes zingend van deur tot deur door Chaam gekleed in prachtige koninklijke gewaden begeleid door een herder en/of muzikant. Een traditie die door veel Chaamse inwoners bijzonder gewaardeerd wordt. Valt 6 januari op een zondag, dan gaan we een dag eerder, op 5 januari.