Actueel

Zijn we in Chaam weer bij de tijd?

Op het moment dat we dit schrijven, in ieder geval nog niet. Maar als Ons Weekblad bij u op de deurmat valt, kunt u zelf controleren of we weer bij de tijd zijn! De afgelopen weken hebben heel veel mensen ons laten weten dat zij niet door hadden hoe vaak ze omhoog keken om te zien hoe laat het was. En dat ze nu telkens dachten: “oh ja, dat is waar ook, het uurwerk is weg”. We hoorden: “ik ben helemaal van slag” en ook het 1e Chaams Cabaret heeft een hele leuke avond verzorgd met als centrale punt het kerkgebouw onder de noemer: “Ge wordt er niet wijzer van”.
Maar als het goed is, worden we nu wel wijzer in Chaam want op woensdag 26 april is het zover en worden de uurwerken teruggeplaatst. Dan kunnen we zelf zien of het mooi is geworden. Wij van de parochiekerncommissie zijn ook erg benieuwd naar de verlichting! Zal de klokkentoren het stralende middelpunt worden van Chaam?, we hopen het! We weten niet precies of alles in één dag tijd helemaal perfect zal worden afgewerkt. Want het slaan van het uurwerk moet ook nog digitaal geregeld worden. Maar volgende week weten we meer en praten we iedereen bij. Er zal nog een dank-je-wel bijeenkomst geregeld worden. Dank je wel aan de vele mensen, bedrijven en verenigingen, de gemeente en aan de stichting Mastboom die ons geholpen hebben.
Een sieraad voor Chaam, dat is wat we hoopten te realiseren. Woensdag 26 april is het zover. We gaan het zien!Meimaand, Mariamaand bij kapel OL Vrouw ter Sneeuw in Chaam

In de maand mei wordt weer elke dinsdagavond om 19.30 uur het rozenhoedje gebeden bij de Mariakapel ‘Onze Lieve Vrouw ter Sneeuw’ aan de Kapelweg te Chaam. 

Dit jaar is een jubileumjaar voor onze kapel Onze Lieve Vrouw ter Sneeuw want het is 80 jaar geleden dat ze is gebouwd. U gaat daar nog meer van horen want we hebben verschillende plannen. In augustus komt er een eucharistieviering bij de kapel en in oktober een processie. Ook zonder deze speciale gebeurtenissen is het druk bij de kapel of het kapelleke, zoals het in de volksmond in Chaam heet. Veel wandelaars en fietsers vinden er een fijne rustplek op de banken. Ze steken een kaarsje aan, hebben een moment van stilte, bezinning of gebed bij Maria. Het is een van de mooiste en voor velen dierbaarste, plekken in Chaam. En Maria staat altijd keurig in de bloemen, dankzij een tiental dames die met veel liefde voor Maria en de kapel zorgen.
Ook in dit jubileumjaar willen we u van harte uitnodigen bij een mooie traditie: u bent welkom om met ons het Rozenhoedje te bidden iedere dinsdagavond in de meimaand om 19.30 uur. We bidden samen en zingen afsluitend het speciale lied, geschreven voor onze kapel. Het geheel duurt een half uurtje, u kunt er bij zitten en weer of geen weer het gaat gewoon door. De eerste keer dus op dinsdag 2 mei. Ook al bent u er nog nooit geweest, kom eens langs en laat u verrassen! Plaats: Thijskesbos, splitsing kapelweg